A TÖKÉLETES PONYVAMÉRET EGY SZEMÉLYRE

img_6789.jpg

Mi a tökéletes ponyvaméret egy személyre? Természetesen mindenkinek más, hiszen különbözőek vagyunk és nincs is ezzel semmi gond, de hogy megfeleljek a címben leírtaknak ezért megosztom veletek nekem mi a tökéletes egy személyre és hogy miért. 


Hazudnék ha azt mondanám mindig így gondoltam, hiszen mindenki folyamatosan változik és tapasztalatai által formálódik a hozzáállása dolgokhoz. Ez alól senki sem kivétel, kivéve aki hazudik önmagának.. :)

Persze könnyű helyzetben vagyok, hiszen ponyvákat is készítek, így módomban állt kitapasztalni, hogy egyes méretek hogy állják meg a helyüket, miként használhatóak.

Régebben mindig 3x3 ponyvát használtam, és most is a legpraktikusabb méretnek tartom bizonyos szempontokat nézve. Ezt használhatjuk, földön egy akár két személlyel, de függőágy fölött is megállja a helyét ha megfelelően feszítjük ki. 
Itt is van a lényeg az előző mondatban.. Szóval ha tudjuk mit akarunk csinálni és hogyan, akkor sikerülhet a legpraktikusabb ponyvaméretet kiválasztani. Tehát egy személyre, földön nekem a 3x2 méret vállt be igazán.
Könnyű, praktikus, kis helyet foglal és kevés rögzítési ponttal számtalan formában felállítható.

Vegyük sorjában: Az, hogy könnyű, a méretéből adódik hiszen egy kisebb ponyváról van szó és mivel amit készítek nem tartalmaz sok (felesleges) rögzítési pontokat, így ez sem ad hozzá a súlyához.

Praktikus: Nagyon jól használható, könnyű, kis helyet foglal nem is tudom kell e még valamit felhozni..

Kevés rögzítési pont, számtalan felállítási mód: Ez vicces dolog, hiszen sokan rajonganak a rögzítési pontokért, pedig sokszor ki sem használják azokat, így általában feleslegesen lifegnek a ponyva szélén. Nem mondom, hogyha valakinek olyan kompozíció tetszik amit csak 19 rögzítési ponttal megoldható annak kelleni fog. De nekem eddig egy ekkora méretű ponyvánál mindig sikerült kihozni mindent 9 ponttal sőt még maradt is olyan heveder amit nem használtam. Na de nézzünk is pár felállítási módot ami jól biztosít egy személyt akár szeles, viharos időben is.

FÉLTETŐ:

img_6774.jpg

img_6778.jpg

img_6777.jpg

Nagyon közkedvelt felállítási mód, hiszen nem kell sokat bajlódni a felhúzással. Amire figyelni kell az a szélirány és hogy megfelelő szögben legyen, ami megvéd minket az esetleges felhőszakadástól. Itt pl. 4 rögzítési pontot használunk, ezért ez a legigénytelenebb menedéktípus. Télen a legpraktikusabb egy jól szabályzott tábortűzzel.

TETŐFORMA:

img_6785.jpg

img_6787.jpg

img_6790.jpg

Az egyik kedvencem, hiszen két oldalról biztosítva vagyunk, persze azért itt is figyelni kell a szélirányra, de ha jól kötjük ki akkor biztosak lehetünk afelől, hogy szárazon maradunk.Ennél a típusnál 8 fület használtam, de 6-ból is megoldható.

KÉT OLDALRÓL ZÁRT FÉLTETŐ:

img_6795.jpg

img_6797.jpg

img_6800.jpg

Itt is fontos a szélirány és ha ez megvan akkor egy nagyon kis cuki zugot alakíthatunk ki magunknak. A bot segítségével állíthatunk a magasságon, és ha jól feszítjük ki akkor a botot tartó zsineget is elhanyagolhatjuk. Ha jók vagyunk akkor elegendő 5 ponton rögzíteni a ponyvát

EGY OLDALRÓL ZÁRT FÉLTETŐ:

img_6809.jpg

img_6808.jpg

Sokszor használtam télen hiszen esőre nemigen kell számítani, ha jól belőjük a szélirányt akkor egy jó kis fedett szellős menedéket kaphatunk. Nagyon sokat használtam így a ponyvámat, és ehhez is csupán 4-5 ponton elég megfeszíteni.


Ez csak pár általam kedvelt menedéktípus, de mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogyan használja. Egy biztos nekem ez a méret egy személyre tökéletesen megfelel 9-11 rögzítési ponttal. Na de hogyan készül nálam a műhelyben egy ilyen 3x2es ponyva? Az alábbi videóban megskubizhatod :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://khibuhiker.blog.hu/api/trackback/id/tr6713893990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

KHIBU HIKER

TÚRA ÉS VADKEMPING, SAJÁT CUCCOK TESZTELÉSE, FEJLESZTÉSE. BESZÁMOLÓK TÖBBNAPOS TÚRÁKRÓL, TÁBOROZÁSRÓL.

Friss topikok

süti beállítások módosítása